Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Μηχανολογικός Εξοπλισμός χρηστών κυψελών Dadant

                 Αγαπητοί συνάδελφοι χρήστες των κυψελών Dadant αλλά και όσοι σκέφτεστε να μπείτε στην χρήση της εν λόγω κυψέλης. Όπως και οι μελισσοκόμοι της κλασσικής κυψέλης έτσι και εμείς

χρειαζόμαστε τον ίδιο τεχνολογικό εξοπλισμό για να κάνουμε τη δουλειά μας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι στην αγορά είναι περιορισμένα αυτά που μπορούμε να βρούμε, σε τιμή πιο ανεβασμένη από τα κλασσικά αλλά και σε πολλά είναι αδύνατη η εύρεση τους. Για το λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι είτε να απευθυνθούμε σε κάποιον επί πληρωμή για κάποια κατασκευή είτε να ασχοληθούμε οι ίδιοι αν έχουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό και φυσικά αν τόχουμε μέσα μας.

                Όταν αναφέρομαι σε μηχανολογικό εξοπλισμό εννοώ απολεπιστή, μελιτοεξαγωγέα και αντλία μελιού. Αυτά είναι που έχω στο μυαλό μου να κατασκευάσω ώστε να με βοηθήσουν στο να κάνω τη δουλειά μου πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

                Έχω κάνει μία ανάρτηση στο παρελθόν για την κατασκευή μίας μικρής ανέμης δύο θέσεων για μικρές μελισσοκομικές μονάδες με πολύ μικρό κόστος. Τώρα θα ασχοληθώ με την κατασκευή ενός αυτόματου μελιτοεξαγωγέα οκτώ θέσεων και θα κάνω ολοκληρωμένη την ανάρτηση για ενημέρωση σας. Υπολογίζω ότι το συνολικό κόστος δεν θα υπερβεί τα 1000ευρώ. Η υλοποίηση θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου