Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Υποβολή αιτήσεων αντικατάστασης κυψελών - μετακινήσεων

         Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά και φυσικά να έχουμε μία πολύ καλή μελισσοκομική χρονιά με δυνατά και υγιή μελίσσια και πολλά μέλια.

          Στο θέμα μας τώρα να σας ενημερώσω ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ενίσχυση αντικατάστασης κυψελών - κινητών πάτων  και ενίσχυσης της νομαδικής μελισσοκομίας.

                Η υποβολή αιτήσεων για το πρώτο μέρος της ενίσχυσης  αντικατάστασης κυψελών και κινητών πάτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων μέχρι την 10-2-2022 και η αποστολή των τιμολογίων αγοράς μέχρι την 20-5-2022. Αφορά όλους έχουν στην κατοχή τους μελίσσια και έχουν υποβάλλει δήλωση κατοχής τον περασμένο Οκτώβριο. Η ενίσχυση αφορά το 10% των κυψελών και το 20% των πάτων και θα καταβληθεί τον Οκτώβριο του 2022.

                Η υποβολή αιτήσεων για το δεύτερο μέρος της ενίσχυσης της νομαδικής μελισσοκομίας πρέπει να ολοκληρωθεί επίσης η υποβολή αιτήσεων μέχρι την 10-2-2022 και η υποβολή των δικαιολογητικών μέχρι την 20-6-2022. Αφορά μόνον τους επαγγελματίες του κλάδου και η ενίσχυση θα καταβληθεί και αυτή τον Οκτώβριο του 2022.

               Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνείστε με τα κατά τόπους κέντρα μελισσοκομίας ή μελισσοκομικούς συλλόγους για την υποβολή της αίτησης γιατί λόγω του κορωνοϊού απαιτείται ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου