Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

        Καλημερίζω όλους όσους παρακολουθείτε αυτό το μπλογκ. Η απουσία άρθρων μου ήταν μακροπρόθεσμη λόγω υποχρεώσεων. Ωστόσο βιαστικά σήμερα πρέπει να αναφερθώ σε θέμα σχετικό με

τον τίτλο που έχει σχέση με απόπειρες εξαπάτησης και κλοπής χρημάτων.

             Οι επιτήδειοι παίρνουν στοιχεία από τις αγγελίες αγροτικών προϊόντων συμφωνούν για την αγορά και προσφέρονται να πληρώσουν προκαταβολικά με e-banking συνήθως μέσω της atticabank. 

            Οι τρόποι εξαπάτησης είναι δύο. Ο ένας είναι με πληρωμή με τον τρόπο λεφτά στο λεπτό όπου συνδέονται ταυτόχρονα οι συναλλασσόμενοι αλλά αντί να κάνουν κατάθεση κάνουν ανάληψη. Για το λόγο αυτό αν θέλευε να κάνετε χρήση αυτής της υπηρεσίας καντε το μόνο με άτομα που γνωρίζετε και μόνον σε επείγουσα περίπτωση.

            Ο δεύτερος τρόπος είναι του υποτιθέμενου λάθους. Σε καλούν στο τηλέφωνο και σου λένε ότι έκαναν λάθος και πάτησαν δυο φορές αποστολή με αποτέλεσμα να σου στείλουν δύο φορές το συμφωνημένο ποσό και επειδή είναι διατραπεζική συναλλαγή και θα φανεί στο λογαριασμό σας μετά μία ή δύο μέρες ζητούν την άμεση επιστροφή τους γιατί τα χρειάζονται και για να πειστείς σου στέλνουν στο Viper ένα πλαστό καταθετήριο της atticabank. Ενοείται ότι κατάθεση δεν έγινε ποτέ.

              Προσοχή λοιπόν στους απατεώνες περισσότερο από όσους δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι απατεώνες σκαρφίζονται κάθε μέρα νέους τρόπους προσαρμοζόμενοι στην εξέλιξη και εφαρμογή της τεχνολογίας και των περιορισμών που επιβάλλονται για τον οικονομικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου