Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Δηλώσεις Διαχείμασης

                Τα τελευταία 2-3 χρόνια οι μελισσοκόμοι έχουν υποχρέωση δήλωσης διαχείμασης
μελισσιών στις κατά τόπους ΔΑΟΚ. Η διαδικασία για φέτος ξεκίνησε και θα διαρκέσει ως τις 21 Ιανουαρίου του 2019.
                Η παραπάνω δήλωση είναι προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα στις παρακάτω επιδοτήσεις:
                       Ενίσχυση αντικατάστασης κυψελών
                    Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι τουλάχιστον είκοσι (20) μελισσιών και πλέον σε ποσοστό 10% (περίπου 20 ευρώ ανάκυψέλη). Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι το μελισσοκομικό βιβλιάριο και ένας λογαριασμός τράπεζας.
                       Ενίσχυση νομαδικής μελισσοκομίας.
                  Δικαιούχοι είναι οι επαγγελματίες αγρότες που έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) μελίσσια και κατά το προηγούμενο έτος είχαν αγροτικό εισόδημα τουλάχιστον τεσσάρων χιλιάδων (4000) ευρώ. Η ενίσχυση είναι περίπου στα 5 ευρώ ανά μετακινούμενη κυψέλη. Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι μελισσοκομικό βιβλιάριο, λογαριασμός τράπεζας, εκκαθαριστικό εφορίας και Ε3, βεβαίωση κατ΄ επάγγελμα αγρότη (ΚΕΠΥΕΛ) καθώς και άδεια αγροτικού ή μελισσοκομικού οχήματος. 
                      Επιπλέον μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να κατατεθεί δελτίο αποστολής για την μετακίνηση σε απόσταση τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων από την έδρα του μελισσοκομείου και στην περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητου αγροτικού ή μελισσοκομικού οχήματος κατατίθεται τιμολόγιο από επαγγελματία μεταφορέα.
                    Ειδικά για το Νομό Καρδίτσας να αναφέρω ότι κάθε τετάρτη και μέχρι τις 21 Ιανουρίου 2019 θα βρίσκεται στη ΔΑΟΚ Καρδίτσας υπάλληλος του Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας για την διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου