Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Χρήστες κυψελών Dadant

                Ξεκίνησα την χρήση της κυψέλης Dadant από προσωπική επιλογή και όχι από παρότρυνση
άλλων. Διάβασα στο ιντερνετ σχετικά με αυτή, δελεάστηκα και αποφάσισα να δοκιμάσω. Βρήκα κάποιον που μου κατασκεύασε 50 πλαίσια, τροποποίησα ο ίδιος τις κυψέλες με προσθήκη και πρόσθεσα ένα κομματάκι κερί για να καλύψω το πλαίσιο.
           Οι δοκιμές που έκανα  επιβεβαίωσαν τις προδοκίες μου και αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με κυψέλη Dadant. Ξεκίνησα με την μετατροπή των υπαρχόντων γιατί ήδη είχα κάπου 30-40 μελίσσια ταυτόχρονα με την εξεύρεση υλικού για τη συγκεκριμένη χρήση.
             Η αγορά δεν διέθετε και δεν διαθέτει ακόμη και σήμερα τα απαραίτητα και αναγκαστικά κατέφυγα σε κάποιους που ανέλαβαν να εξυπηρετήσουν αρχικά με κάποιο υπερβολικό κόστος αλλά αργότερα τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν. Επιπλέον κάποια πράγματα τα έκανα μόνος μου μιας και έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις αλλά και κάποια θέλω να τα κατασκευάσω τώρα.
               Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω αφενός για να καταλάβουμε ότι όταν θέλουμε κάτι μπορούμε
να το καταφέρουμε και αφετέρου να μην απαγοητευτούν όσοι βλέπουν με συμπάθεια την κυψέλη Dadant αλλά δεν αποφασίζουν να τη χρησιμοποιήσουν φοβούμενοι τις δυσκολίες.
                Μέχρι τώρα διατηρώ επαφές με κάποιους μελισσοκόμους που χρησιμοποιούν την κυψέλη Dadant σε όλη την Ελλάδα αλλά καθημερινά, με αφορμή διάφορες αναρτήσεις,  καταγράφονται και νέα πρόσωπα.
                Καλώ όλους λοιπόν τους χρήστες Dadant να επικοινωνήσουν μαζί μου είτε με mail είτε μη τηλ. ώστε να ανταλλάσουμε απόψεις και γνώσεις και να αντιμετωπισουμε τις δυσκολίες που συναντούμε λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου.
                Στο μπλογκ είναι αναρτημένα το mail και το τηλέφωνο μου. Περιμένω να ανταποκριθούν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι.Μόνο κέρδος θα έχουμε.
                

3 σχόλια:

  1. Ολοι εχουμε να κερδισουμε και ειδικα εμεις οι νεοι.Ευχαριστω Θωμα που ανταποκρινεσαι οποτε σε εχω χρειαστει Παπαγεωργιου Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θωμά καλημέρα,ανέβασε τίποτα καινούργιο για τις dadant,σε τι κατάσταση είναι σε σχέση με τις άλλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Γιάννη. Αυτή την περίοδο τα μελίσσια είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από πλευράς πληθυσμού. Πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του πληθυσμού και μετά να αρχίσει η ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή