Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Κλοπής.....παρεπομενα

                   Όπως έχω αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση συνελήφθηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας άτομα που είχαν αφαιρέσει κυψέλες από μελισσοκομεία άλλων. Χρησιμοποιώ τη λέξη άτομα γιατί
μόνον μελισσοκόμοι δεν μπορούν να ονομαστούν. Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους περίπου 65 κυψέλες και στις περισσότερες από αυτές είχαν αποκρυφτεί-παραποιηθεί τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Τα μελίσσια είχαν μεταγγιστεί από τη μία στην άλλη προκειμένου να γίνει η παραποίηση των στοιχείων.
                Από  την  εισαγγελία  αποδόθηκαν  στους  κατόχους  όσες κυψέλες ήταν αυτούσιες δλδ κυψέλη και μελίσσι ήταν του ίδιου. Όσα ήταν μπερδεμένα τα παρέλαβε ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Καρδίτσας για φύλαξη μέχρι νεωτέρας. Πολύ φοβάμαι όμως ότι μέχρι να εκδοθεί ή νεωτέρα δεν θα υπάρχει μελίσσι ζωντανό γιατί απαιτούνται χειρισμοί αλλά και θεραπεία για βαρρόα.
                Πέρα όμως από τη δυσάρεστη θεση που για πρώτη φορά βρέθηκα χαριτολογώντας να πω -διευκρινίζοντας και τον τίτλο της ανάρτησης- ότι σημασία δεν έχει αν σε κλέψουν αλλά ποιος θα σε κλέψει. Μπορεί να χάσουμε τα μισά μελίσσια αλλά κάποια στιγμή θα πάρουμε τις κυψέλες άδειες μεν φρεσκοβαμένς δε. Και αυτό γιατί ένας εκ των ατόμων εργάζεται σε φαναρτζίδικο δλδ είναι στοκαδόρος και βαφέας. Στοκάρισε όλα τα σημεία που ήταν χτυπημένοι οι αριθμοί και έγινε πλήρης βαφή όλων των κυψελών ακόμη και των πλαστικών.
                Τελικά το ρητό των αρχαίων ημών προγόνων  ''ουδέν κακόν αμιγές καλού'' επιβεβαιώνεται.

    
    Ενα μικρό δείγμα. Θα προστεθεί κι άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου