Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Δεύτερο βάρεμα του πεύκου στη βόρεια Εύβοια

                Όπως στο πρώτο βάρεμα του πεύκου ενημέρωνα τους αναγώστες για την καθημερινή απόδοση έτσι θα συνεχίσω και στο δεύτερο. Υπενθυμίζω ότι τα στοιχεία που θα δημοσιεύω θα
αφορούν τη Βόρεια Εύβοια και θα προέρχονται από δική μου ζυγαριά.    
               Από τα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου άνοιξε ο αρκουδόβατος και τα μελίσσια μαζεύουν αρκετές γύρες και άρχισαν να ανοίγουν γόνους. Πρός το τέλος Σεπτεμβρίου φάνηκε να ξεκινά μία σταθεροποίηση στο βάρος της κυψέλης αλλά οι βροχές που έπεσαν τις τελευταίες μέρες διέκοψαν την όποια εξέλιξη. Τις επόμενες μέρες προβλέπεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών με άνοδο της θερμοκρασίας και ελπιζω ότι θα ξεκινήσει να δίνει το πεύκο.
              5/10/2017  δεν υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το πεύκο. Από φίλο που ήταν εκεί τα μελίσσια  βάζουν γύρες και γόνο από τον αρκουδόβατο ενώ έχει ξεκινήσει να ανοίγει η ακονιζιά. Οι βροχές που προβλέπονταν για το σαββατοκύριακο έχουν περιοριστεί σε ελάχιστες ποσότητες και η επόμενη βδομάδα προβλέπεται καλή από άποψη καιρικών συνθηκών.
                   14/10/2017    δυστυχώς  δεν  υπαρχουν  καλά  νέα  για  τη  βόρεια  Εύβοια.  Στη ζυγαριά τοποθετήθηκε νέο μελίσσι  αλλά τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Οριακή πτώση. Τα μελίσσια βρίσκουν γύρες και βάζουν γόνο. Είχαν ξεγονιάσει τελείως στις 20 Σεπτεμβρίου και τώρα έχουν 3 με 6 γόνους.
               20/10/2017   συνεχίζεται η πτώση στη βόρεια Εύβοια. Τα μελίσσια μαζεύουν κάποιες μικροποσότητες  που δεν επαρκούν για το γόνο και καταναλώνουν από τα υπάρχοντα μέλια. Αναφέρομαι πάντα στη βόρεια Ευβοια από το Πευκί και πιο πάνω.
                 20/10/2017    τοποθετήθηκαν μελίσσια λίγο πιο χαμηλά στην περιοχή της Ιστιαίας όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι δίνει. Οι πρώτες πληροφορίες δεν ειναι απογοητευτικές. Τα μελίσσια μαζεύουν κάποιες ποσότητες και εδειξαν μια μικρή ανοδο. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν την πορεία καθώς αναμένουμε και μεταβολή του καιρού με βροχές.
                   1/11/2017   Καλό μήνα σε όλους. Δυστυχώς το πεύκο φέτος δεν μας κάνει τη χάρη να γεμίσει τις κυψέλες. Έχουν ελάχιστα μέλια μέσα που αντιστοιχούν στον πληθυσμό που χάνεται με αποτέλεσμα να μην το καταγράφουν και οι ζυγαριές. Η επόμενη κίνηση είναι η μεταφορά των μελισσιών από τα πεύκα.
                           ΚΑΛΟ   ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου